Tomáš Bezdeda vydá na jar nový album

11.12.2012 Bratislava

Bratislava 11. decembra (TASR) - Zatiaľ má na konte dva albumy – Obyčajné slová vydal krátko po svojej účasti v prvom ročníku SuperStar v roku 2005, o rok neskôr pridal CD s názvom Ostrov. V poradí tretiu veľkú platňu plánuje Tomáš Bezdeda skompletizovať na jar 2013. TASR informovala PR manažérka Eva Bacigalová.

Dlhá prestávka nebola spôsobená nedostatkom hudobných nápadov, Tomáš dával v uplynulých rokoch prednosť štúdiu. Dnes ako 27-ročný sa tak môže pochváliť titulom ekonomického inžiniera. „Venoval som sa tomu naplno, no robil som pritom aj pesničky,“ vysvetlil pre médiá Bezdeda. Skladby, ktoré chce ponúknuť na pripravovanom albume, tak nie sú narýchlo pozbierané hudobné nápady, ale veci, ktoré priebežne vznikali počas uplynulých šiestich rokov.

Prvým avízom je vôbec prvá vianočná skladba v Tomášovom repertoári – pieseň Vianočný sen. Napísal k nej hudbu aj text. „Vianočná pesnička musí mať v texte slová ako stromček, sneh či darček,“ nebojí sa Bezdeda skĺznutia do sentimentu či banálnosti. „Vianočné skladby nie sú klišé, na Vianoce sa ideálne hodia.“

Aj tie jeho osobné budú tradičné – určite nevynechá horúci punč s kamarátmi v meste, ideálne v mraze a so snehom vŕzgajúcim pod nohami. „Narodil som sa v zime, a preto mám zimu rád. Nemám však rád ryby na Vianoce, lebo sa bojím kostí. Mama však určite navarí našu tradičnú hubovú polievku. Na večeru sa naozaj teším.“ Najesť dostanú aj domáce zvieratká u Bezdedovcov – pes, mačka a zajac. „Dokonca dostanú jedlo ako prví,“ povedal Tomáš. „Najprv sa má totiž nakŕmiť statok a až potom môžeme jesť my, také zvyky kedysi platili na dedine a mama ich rešpektuje dodnes.“

Tomáš už vie aj celkom presne, čo by chcel nájsť pod stromčekom – ako muzikanta by ho potešila kvalitná 12-strunová gitara. Zíde sa mu nielen na koncertoch, ale aj pri nahrávaní nového albumu.

Spevák a skladateľ Tomáš Bezdeda (*1985, Žilina) bol finalistom prvej série Slovensko hľadá SuperStar 2005. Vydal dva albumy, Obyčajné slová (2005) a Ostrov (2006). V ankete Slávik skončil za rok 2005 na piatom mieste, o rok neskôr bol štvrtý, za rok 2007 obsadil siedme miesto, za rok 2008 bol jedenásty a za rok 2009 obsadil šieste miesto. Naspieval pieseň Skús za mnou prísť autorov Janka Lehotského a textára Kamila Peteraja na Lehotského album Balady, ktorý vyšiel v novembri 2008. V národnej piesňovej súťaži Eurosong 2009 obsadil vo finále tretie miesto so skladbou Každý z nás, rok nato v Eurosongu 2010 bol opäť tretí s piesňou Na strechách domov.



 

Vyberte región